Huidveroudering zijn tekenen van de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het vijfentwintigste levensjaar en wordt vooral zichtbaar vanaf het dertigste levensjaar.
Bij huidveroudering moet je denken aan fijne lijntjes en later rimpels, het dunner worden van de huid, volumeverlies, huidverslapping door een verminderde aanmaak van Collageen en Elastine, afname van de talgproductie onderinvloed van hormonen waardoor de huid droger en gevoeliger wordt, pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose), grovere huidstructuur, en huidoneffenheden.
Naarmate je ouder wordt, neemt je celproductie en de snelheid van je celdeling van de huid af. De huidlagen veranderen door afname van collageen en elastine, waardoor de huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Ook ontstaat er botverlies, het onderhuids vetweefsel wordt dunner en de het spiervolume neemt af, met als gevolg volumeverlies en een minder veerkrachtige huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en ontstaan rimpels. Bij de een gaat dit proces sneller dan bij de ander. Dit heeft deels te maken met je genen maar er zijn ook factoren van buitenaf die de huid sneller oud maken. En daar kun je nog wél wat aan doen.
Er wordt gestart met een intakegesprek waarbij er naar de huidconditie wordt gekeken. Daarnaast bespreken we de algehele gezondheid en levensstijl, de huidverzorging tot nu toe en eventuele behandelingen in het verleden. Er wordt besproken welke behandeling het meest geschikt is bij de huidklachten waarna een behandelplan op maat wordt opgesteld met een uitgebreid advies om het behaalde behandelresultaat zo lang mogelijk te behouden.
De belangrijkste uitwendige boosdoeners van huidveroudering zul je misschien al wel kennen:
Peeling kan ingezet worden bij bij acne als aanvullende therapie. Het zorgt ervoor dat het talg makkelijker de huid uit kan en dat de bacteriën die de ontstekingen veroorzaken zullen verdwijnen.
Ook Microneedling kan ingezet worden bij bij acne als aanvullende therapie om de huidbarrière te herstellen waardoor de acne zal verminderen of zelfs verdwijnen.
Ook zullen littekentjes minder zichtbaar worden doordat de aanmaak van collageen en elastine in de huid gestimuleerd wordt.
Afhankelijk van de wensen kunnen verschillende behandelingen worden ingezet, zoals:
Natuurlijk gaan we voor het beste resultaat. Afhankelijk van de ernst van de acne, je huidconditie, gezondheid en levensstijl zal een goed resultaat bereikt worden. Tijdens de intake kunnen we een inschatting maken van het gewenste resultaat.
Klaar om afscheid te nemen van acne en acnelittekens? Ontdek hoe onze acnetherapie jou kan helpen een gezonde huid te bereiken.
Er is geen voorzorg nodig voor de acnebehandeling. Aangeraden wordt om make up vooraf te verwijderen maar dit is niet noodzakelijk.
Tijdens de intake wordt besproken welke eventuele nazorg geadviseerd wordt. Dit verschilt per persoon en de ernst van de acne.
Wanneer je een actieve herpesinfectie hebt kan er niet behandeld worden. Herpes is erg besmettelijk en kan zich uitbreiden wanneer er behandeld wordt in de actieve fase.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid en ernst van de acne. Tijdens de intake zal hier een inschatting van gemaakt worden.
Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om de acne onder controle te krijgen.
De behandeling is goed te verdragen maar kan soms gevoelig zijn op bepaalde plekken zoals op de kaaklijn, de lippen en onder de ogen. Hier wordt altijd rekening mee gehouden.
De behandelingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van je aanvullende pakket. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten. Daarnaast staan wij geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
We raden je aan eerst contact op te nemen met je zorgverzekeraar, of je polis hierop na te slaan om te controleren waar je recht op hebt.
Behandelingen
Ontharing
Huidproblemen