Elektrisch ontharen

Elektrische epilatie
Door middel van elektrisch ontharen worden de kiemcellen van de haren vernietigd die verantwoordelijk zijn voor de haargroei. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid maar niet helemaal pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. Soms reageert de huid wat gevoelig op de behandeling: hij wordt rood en er kunnen soms tijdelijk pukkeltjes ontstaan. Elektrische epilatie is geschikt voor relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht, grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden en dunne haren die niet goed reageren op laser of IPL behandelingen.  De behandeling is ook geschikt voor donkere haren.

Behandeling
De behandeling is gericht op de vernietiging van de kiemcellen in de haarzakjes, dit voorkomt nieuwe haargroei. Het doel is dan ook permanente ontharing. Dit gebeurt door middel van de insteek van een minuscuul kleine naald in het haarzakje en de toepassing van een stroom aangepast aan elk haartype en behandelgebied. De behandelperiode varieert van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak en de hoeveelheid haren. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze (overgang) en door het gebruik van bepaalde medicijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen een tot twee keer per jaar nodig zijn om nieuwe haren weer te verwijderen. Zorg ervoor, dat de haren tijdens de behandeling lang genoeg zijn om met een pincet te pakken. De haren mogen wel tussen de behandelingen door kort geknipt of geschoren worden. Trek de haren niet met een pincet uit de huid, hierdoor kunnen de haarzakjes vervormen wat ten koste gaat van de behandeling.

Verwijzing en vergoeding
Voor de behandeling van elektrisch epileren bij overbeharing heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). SkinCare heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Heeft u een vraag? 

Neem contact met ons op