Microneedling

Microneedling is een techniek waarbij met behulp van minuscule naaldjes gaatjes in de huid worden gemaakt. Wij werken met de ACS-pen, waardoor we heel specifiek te werk kunnen gaan en de juiste diepte in kunnen stellen. Hierdoor gaat het lichaam nieuw collageen en bindweefsel aanmaken. Dit zorgt ervoor dat de huid gladder, dikker, weerbaarder, soepeler, sterken en egaler wordt. 

De ACS-pen is een microneedle pen die al voorloopt op de nieuwste inzichten. Dat is ook de reden waarom zij het corneotherapie noemen. Het is een hele milde manier van werken, waarbij wordt gekeken naar de huid. Deze mag niet beschadigd worden alleen geactiveerd. Dit gebeurd ook met de ACS-pen. Hier is 20 jaar lang onderzoek naar gedaan, waarna ze op deze technologie uit zijn gekomen. 

Het grootste voordeel van deze behandeling met de ACS-pen is dat je weinig tot geen nareactie hebt en dat je er de volgende dag dus stralend uit ziet! Daarnaast zijn de resultaten ook super mooi met deze behandeling, aangezien je niet overbehandeld en de huid dus juist verbeterd. 

Wat kan er behandeld worden?

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Littekens
  • Fijne lijntjes
  • Lichte huidverslapping
  • Pigmentvlekken
  • Droge huid
  • Striae

Hoe werkt microneedling?
Microneedling maakt minuscule gaatjes in de huid, deze zijn niet zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat het collageen en elastine in de huid geactiveerd wordt en dat uw huid weer gaat stralen.

Tijdens deze behandeling needlen wij geen serum in de huid. Deze zijn gemaakt voor op de huid en bevatten vaak stofjes die je niet in de huid wilt hebben. Wanneer deze dieper in de huid worden geneedled kun je juist reacties krijgen die je niet wilt, dit kan ook pas na jaren ontstaan. Daarom kies ik ervoor om geen serum te gebruiken tijdens de behandeling omdat de naaldjes alleen al zorgen voor een hele mooie huidverbetering. Uw huid wordt hierdoor nog beter en klachten zoals littekens, huidverslapping, fijne lijntjes verminderen. 

Voor de behandeling
Het is belangrijk om de de huid voor de behandeling zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Niet alleen voor de behandeling maar ook voor de algehele bescherming van de huid. Een zonnebrandcrème is namelijk de beste anti-aging crème. 

De behandeling
Allereerst zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden. Hierna zullen we starten met de microneedling behandeling. Met de pen en naaldjes behandelen we het gehele gezicht. Dit voelt als een soort harde scrub op uw gezicht, vaak wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer er meerdere behandelingen plaatsvinden de collageen aanmaak sterk toeneemt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling ziet u vooruitgang. Na 2-4 weken is verbetering zichtbaar. Het eindresultaat zal echter pas na enkele weken tot maanden zichtbaar zijn.

Na de behandeling
De huid zal na de behandeling roze/rood van kleur zijn. Daarnaast kan de huid warm en schrijnend aanvoelen. Over het algemeen trekt dit gevoel binnen 1-2 uur weer weg. Mocht dit heel storend aanvoelen dan kunt u de huid na koelen met een koud washandje. Door de versnelde huiddeling kan de huid gaan schilferen. Dit kan enkele dagen aanhouden.  Na 4-8 weken kan de behandeling opnieuw herhaald worden.

Nazorg
Na de behandeling is de huid extra kwetsbaar voor 48 uur, let daarom op met zonlicht, heet douchen of baden en sauna. Wij adviseren u ook gedurende 4 weken de huid extra goed te beschermen tegen zonlicht met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Verwijzing en vergoeding
Indien de microneedling ingezet wordt bij (acne)littekens, kan de behandeling gedeeltelijk of geheel vergoedt worden door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw aanvullende pakket. U kunt hiervoor uw zorgverzekeraar benaderen. SkinCare heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. SkinCare verzorgt de aanvraag en de declaratie bij uw zorgverzekeraar.

Meer informatie of een afspraak maken?
Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens het intake gesprek uw vragen, wensen en verwachtingen. Samen met u bekijken we uw huid en stellen we vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens maken we een persoonlijk behandelplan en geven we een bijbehorende prijsindicatie. Na het tekenen van de behandelovereenkomst plannen we een afspraak voor de eerste behandeling. We willen u graag goed helpen en bieden u daarom het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan. Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. 

Heeft u een vraag? 

Neem contact met ons op