Laser ontharing

LASER ONTHAREN met de LightSheer Desire Quattro diode Laser

Iedereen heeft lichaamsbeharing maar niet iedereen is er even blij mee. Vooral op plekken waar de haartjes goed zichtbaar zijn zoals het gezicht, oksels en de benen kan haargroei erg vervelend zijn. Wees gerust, er is een oplossing!!!

Nooit meer scheren, nooit meer irritatie aan de huid

Wil jij niet meer hoeven scheren, harsen of epileren? Bij SkinCare Huidtherapie kan ongewenste haargroei of overbeharing veilig én effectief behandeld worden door middel van lasertherapie. SkinCare Huidtherapie is dé plek om permanent te ontharen in Doesburg. Deze behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Hoe werkt laser ontharen?

Om ongewenste haargroei definitief te reduceren, maakt SkinCare gebruik van de LightSheer Desire Quattro diode laser; de gouden standaard op het gebied van laserontharing. Deze laser produceert een laserstraal met hoge energie en werkt op het pigment in het haarzakje. Het laserlicht wordt in een fractie van een seconde uitgezonden op de huid, door het pigment geabsorbeerd en vervolgens omgezet in warmte. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd en kan het geen nieuwe haar meer produceren. Om in aanmerking te komen voor laserontharing is het dus belangrijk dat de haartjes gepigmenteerd(donker) zijn. Blonde, grijze en rode haren kunnen we behandelen door middel van elektrische epilatie.

De voordelen van de LightSheer diode laser?

De LightSheer Desire Quattro diode laser biedt maximaal behandel comfort en optimale resultaten op lange termijn. Ook biedt deze laser een kortere behandeltijd dan bijvoorbeeld IPL. Deze laser biedt een veilige behandeling voor ieder huidtype.

De beste methode tegen overbeharing

Wij als huidtherapeuten bij SkinCare Huidtherapie kiezen bewust voor permanent ontharen met de LightSheer Desire Quattro diode laser. Permanente ontharing kan risico’s met zich meebrengen, daarom hebben wij met zorg onderzoek gedaan naar de beste laser. Wij gaan altijd voor het beste resultaat! Niet alleen hoogwaardige laserapparatuur is hiervan een voorwaarde, ook ervaring en routine zijn voor ons van belang.

Verschil Diode laser en IPL?

Laserontharing is niet te vergelijken met IPL-behandelingen. De laser zendt één rechte krachtige energiestraal van één golflengte uit zodat er geen licht verloren gaat. Voor ontharen zijn alleen bepaalde golflengtes effectief, de overige golflengtes moeten worden uitgefilterd. Bij IPL wordt er gebruik gemaakt van ander licht, namelijk flitslicht. Flitslicht wordt uitgezonden in meerdere golflengtes waardoor het licht minder gericht is. Daarnaast gaat het licht alle richtingen uit (breedspectrum) waardoor het oppervlakkiger in de huid komt en de dieper gelegen wortels intact kunnen blijven waardoor de behandeling minder effectief is en er veel meer behandelingen noodzakelijk zijn. Hoewel een IPL-behandeling een stuk goedkoper is per behandeling kan je hierdoor uiteindelijk toch duurder uit zijn. IPL wordt met name ingezet bij pigmentvlekken en roodheid in het gelaat.

Hoe bereid ik mijn huid voor op de behandeling?

Voorafgaand de behandeling is het belangrijk dat de huid gedurende 4 weken niet gebruind is door zonlicht, de zonnebank of zelfbruiners. Daarnaast wordt geadviseerd de haartjes 5 weken voor de behandeling niet te epileren of verwijderen met een ontharingscrème. De haartjes moet zichtbaar zijn tijdens de behandeling.

Hoe gaat laserontharing in zijn werk?

Het te behandelen gebied wordt gedesinfecteerd en afgetekend met een huidpotlood. Vervolgens worden haartjes afgeschoren en wordt er een gel aangebracht op de huid. De huidtherapeut plaatst de laserkop tegen de huid, waarna de pulsen gestart worden. De behandeling is niet helemaal pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is ook afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. Vaak wordt de pijn vergeleken met een elastiekje wat tegen de huid schiet. Op de laserkop zit een koelsysteem dat de huid koelt. Hierdoor is de pijn over het algemeen goed te verdragen.

Na de laser behandeling?

Na de behandeling zal het behandelde gebied er rood uitzien, kan de huid nog wat branderig aanvoelen en eventueel een beetje gezwollen zijn. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen 2 tot 48 uur na de behandeling verdwijnen. Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de warmte uit de huid te halen. Dit kan je thuis met een washandje met koud water of koud kompres herhalen. Om complicaties te voorkomen is het heel belangrijk de huid gedurende 6 weken na de behandeling met zonnebrandcrème te beschermen, gebruik hiervoor minimaal factor 30.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om de (over)beharing optimaal te behandelen zijn er meerdere behandelingen nodig met een interval van enkele weken/maanden, afhankelijk van het te behandelen gebied. Op de ene plek groeien de haren langzamer dan op de andere plek. Na iedere behandeling worden de haartjes minder en fijner waarna ze uiteindelijk wegblijven. Je kunt een blijvende haarreductie verwachten van ongeveer 95%. Eventueel resterende haren zullen dunner en lichter van kleur zijn. Gemiddeld zijn er hiervoor 6 tot 8 behandelingen nodig. Bij een donkere huid kan dit aantal wat hoger liggen. Onder invloed van veranderingen in het lichaam, zoals hormonale schommelingen, zwangerschap, menopauze of gebruik van bepaalde medicatie kunnen donshaartjes weer in dikke haren veranderen. Dit proces kunnen we met laserontharing niet veranderen. Wel kunnen deze haartjes met lasertherapie behandeld worden.

GRATIS INTAKEGESPREK

Heb je vragen over de behandeling of wil je een afspraak maken? Tijdens een geheel vrijblijvend intakegesprek brengen we de gezondheidssituatie in kaart en wordt bepaald of je in aanmerking komt voor laserontharing. Aan de hand van de wensen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Vanuit het aanvullende pakket wordt laserontharing bij ongewenste haargroei in het gelaat (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar. Bel of mail voor het inplannen van een kosteloze intake om de mogelijkheden te bespreken.

Dus; Waarom kies je voor laserbehandelingen bij SkinCare Huidtherapie:

Gratis intakegesprek

HBO geschoolde Huidtherapeuten, BIG geregistreerd

Hoogwaardige laserapparatuur met echt goede resultaten

Geschikt voor alle huidtypes

Zomeractie

In de maanden juni, juli en augustus is er een super leuke actie!!

Bikinilijn van €125 voor €100 p.b.

Oksels van €90 voor €70 p.b.