Coagulatie

Wat is coagulatie?
Coaguleren is een techniek waarbij vaatjes of goedaardige huidoneffenheden worden verwijderd door middel van hitte. Dit wordt gedaan met behulp van een dun naaldje en elektrische geleiding. 

Met behulp van coagulatie kunnen wij onderstaande huidoneffenheden behandelen:
rode vaatjes/couperose/teleangiëctasieën
spinnenkopjes/spider naevi
kersenwratjes/cherry haemangioma
steelwratjes/fibromen
gerstekorreltjes/miliae

Behandeling
Na een uitgebreide intake en beoordeling van uw huid, wordt er een klinische foto gemaakt, zodat de voortgang van de behandeling  gevolgd kan worden en het resultaat van de behandeling goed vergeleken kan worden. Voordat wij beginnen met het coaguleren wordt het te behandelen gebied gedesinfecteerd. Vervolgens zal het gebied worden gespannen en zal de huidoneffenheid gecoaguleerd worden. Dit kan u ervaren als een speldenprikje. Na het coaguleren zal het gebied nogmaals gedesinfecteerd worden en zal er een beschermende crème aangebracht worden. In de meeste gevallen heeft u aan 1-2 behandelingen voldoende.

Nazorg
Wij raden u aan om minimaal twee dagen na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan in verband met warmteontwikkeling en de kans op pigmentvorming. Mocht u naar buiten gaan gebruik dan minimaal een SPF30.  In sommige gevallen raden u aan om minimaal twee dagen na de behandeling niet in de sauna te gaan of intensief te sporten voor een goede genezing en een beter resultaat. Indien er korstjes ontstaan raden wij u aan niet krabben in verband met infectiegevaar en littekenvorming. Korstjes zullen er binnen 2 weken vanzelf afvallen. 

Vergoeding
In sommige gevallen vergoed uw zorgverzekeraar de behandeling. Dit moet u zelf navragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer de behandeling voor vergoeding in aanmerking komt vragen wij u om een verwijsbrief van de huisarts of specialist mee te nemen.

Heeft u een vraag? 

Neem contact met ons op