Huidveroudering

Huidveroudering zijn tekenen van de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het vijfentwintigste levensjaar en wordt vooral zichtbaar vanaf het dertigste levensjaar.

Bij huidveroudering moet je denken aan fijne lijntjes en later rimpels, het dunner worden van de huid, volumeverlies, huidverslapping door een verminderde aanmaak van Collageen en Elastine, afname van de talgproductie onderinvloed van hormonen waardoor de huid droger en gevoeliger wordt, pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose), grovere huidstructuur, en huidoneffenheden.

Wat is de oorzaak van huidveroudering

Naarmate je ouder wordt, neemt je celproductie en de snelheid van je celdeling van de huid af. De huidlagen veranderen door afname van collageen en elastine, waardoor de huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Ook ontstaat er botverlies, het onderhuids vetweefsel wordt dunner en de het spiervolume neemt af, met als gevolg volumeverlies en een minder veerkrachtige huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en ontstaan rimpels. Bij de een gaat dit proces sneller dan bij de ander. Dit heeft deels te maken met je genen maar er zijn ook factoren van buitenaf die de huid sneller oud maken. En daar kun je nog wél wat aan doen.

Invloeden van buitenaf

De belangrijkste uitwendige boosdoeners van huidveroudering zul je misschien al wel kennen:

  • De zon
  • Roken
  • Alcohol
  • Suikers
  • Slaaptekort
  • Stress

Behandeling

Er wordt gestart met een intake waarbij er naar de huidconditie wordt gekeken. Daarnaast bespreken we de algehele gezondheid en levensstijl, de huidverzorging tot nu toe en eventuele behandelingen in het verleden. Er wordt besproken welke behandeling het meest geschikt is bij de huidklachten waarna een behandelplan op maat wordt opgesteld met een uitgebreid advies om het behaalde behandelresultaat zo lang mogelijk te behouden.

Behandelingen

Afhankelijk van de wensen kunnen verschillende behandelingen worden ingezet, zoals