LASER ONTHAREN met de LightSheer Desire Quattro diode Laser
Iedereen heeft lichaamsbeharing maar niet iedereen is er even blij mee. Vooral op plekken waar de haartjes goed zichtbaar zijn zoals het gezicht, oksels en de benen kan haargroei erg vervelend zijn. Wees gerust, er is een oplossing!!!
Nooit meer scheren, nooit meer irritatie aan de huid
Wil jij niet meer hoeven scheren, harsen of epileren? Bij SkinCare Huidtherapie en Laser kan ongewenste haargroei of overbeharing veilig én effectief behandeld worden door middel van lasertherapie.
SkinCare Huidtherapie en Laser is dé plek om permanent te ontharen in Doesburg.
Deze behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.
Deze laser produceert een laserstraal met hoge energie en werkt op het pigment in het haarzakje. Het laserlicht wordt in een fractie van een seconde uitgezonden op de huid, door het pigment geabsorbeerd en vervolgens omgezet in warmte. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd en kan het geen nieuwe haar meer produceren.
Om in aanmerking te komen voor laserontharing is het dus belangrijk dat de haartjes gepigmenteerd(donker) zijn. Blonde, grijze en rode haren kunnen we behandelen door middel van elektrische epilatie.
Om ongewenste haargroei definitief te verwijderen, maken we gebruik van de LightSheer Desire Quattro diode laser; de gouden standaard op het gebied van laserontharing.
Wij gaan altijd voor het beste resultaat! Niet alleen hoogwaardige laserapparatuur is hiervoor een voorwaarde, ook ervaring en routine zijn voor ons van belang.
Permanente ontharing kan risico’s met zich meebrengen, daarom hebben wij met zorg onderzoek gedaan naar de beste laser.
Alle behaarde gebieden op het lichaam kunnen behandeld worden door middel van laser mits de haren donker gepigmenteerd zijn.
Tijdens een geheel vrijblijvend intakegesprek bespreken we je wensen en verwachtingen, brengen we de gezondheidssituatie in kaart, krijg je uitgebreide uitleg over de behandeling en wordt bepaald of je in aanmerking komt voor laserontharing.
Aan de hand van de intake en je wensen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Hierin wordt ook geadviseerd om de hoeveel weken de behandeling zal plaatsvinden, dit verschilt per gebied.
Het te behandelen gebied wordt gedesinfecteerd en afgetekend met een huidpotlood. Vervolgens worden haartjes afgeschoren en wordt er een gel aangebracht op de huid. De huidtherapeut plaatst de laserkop tegen de huid, waarna de pulsen gestart worden. De behandeling is niet helemaal pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is ook afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. Vaak wordt de pijn vergeleken met een elastiekje wat tegen de huid schiet. Op de laserkop zit een koelsysteem dat de huid koelt. Hierdoor is de behandeling over het algemeen goed te verdragen.
Na de behandeling zal het behandelde gebied er rood uitzien, kan de huid nog wat branderig aanvoelen en eventueel een beetje gezwollen zijn. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen 2 tot 48 uur na de behandeling verdwijnen. Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de warmte uit de huid te halen. Dit kan je thuis met een washandje met koud water of koud kompres herhalen.
Om complicaties te voorkomen is het heel belangrijk de huid gedurende 6 weken na de behandeling met zonnebrandcrème te beschermen, gebruik hiervoor minimaal factor 30.
Na 2 behandelingen kan je al een enorm verschil zien van een enorme vermindering van de haren. Er zijn meerdere behandelingen nodig om permanente haar reductie te bereiken omdat alleen de haren in de active groeifase verwijderd kunnen worden. Niet alle haren bevinden zich in dezelfde groeifase.
Wij kunnen helaas geen 100% verwijdering van de haren garanderen, wel 95%. De haren die verdwenen zijn door de behandelingen zijn wel definitief weg.
We adviseren om te starten in het najaar. Dit vergroot je kans om haarvrij te zijn wanneer het zonnige seizoen aanbreekt. Met kleding bedekte gebieden kunnen ook in de zomer gewoon behandeld worden.
Het gebruik van zelfbruiner raden wij sterk af, zowel voor als na de behandeling. Anders is er mogelijk kans op pigmentvorming.
Ja, laser ontharen is veilig. Er wordt gewerkt met de Light Sheer diodelaser die als gouden standaard wordt gezien voor het ontharen. Bij het gebruik van deze laser zijn er geen bijwerkingen. Alleen wanneer iemand onder de zonnebank of in de zon is geweest vlak voor of na een behandeling kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Dit is te voorkomen door 6 weken voor of na de behandeling de huid niet aan de zon bloot te stellen.
De behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeut die gediplomeerd en bevoegd is om de behandelingen uit te voeren. De huidtherapeut beschikt over ervaring van de laser, maar ook over de huid. Voorafgaand aan de behandeling is het nodig om door nemen welke medicijnen je gebruikt zodat er gekeken kan worden of dit invloed heeft op de behandeling.
Om de (over)beharing optimaal te behandelen zijn er meerdere behandelingen nodig met een interval van enkele weken/maanden, afhankelijk van het te behandelen gebied. Op de ene plek groeien de haren langzamer dan op de andere plek. Na iedere behandeling worden de haartjes minder en fijner waarna ze uiteindelijk wegblijven. Je kunt een blijvende haarreductie verwachten van ongeveer 95%. Eventueel resterende haren zullen dunner en lichter van kleur zijn.
Gemiddeld zijn er hiervoor 6 tot 8 behandelingen nodig. Bij een donkere huid kan dit aantal wat hoger liggen. Onder invloed van veranderingen in het lichaam, zoals hormonale schommelingen, zwangerschap, menopauze of gebruik van bepaalde medicatie kunnen donshaartjes weer in dikke haren veranderen. Dit proces kunnen we met laserontharing niet veranderen. Wel kunnen deze haartjes met lasertherapie behandeld worden.
Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Het is een fabel dat de haargroei verergerd door het scheren. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet.
Laserontharing is niet te vergelijken met IPL-behandelingen. De laser zendt één rechte krachtige energiestraal van één golflengte uit zodat er geen licht verloren gaat. Voor ontharen zijn alleen bepaalde golflengtes effectief, de overige golflengtes moeten worden uitgefilterd. Bij IPL wordt er gebruik gemaakt van ander licht, namelijk flitslicht. Flitslicht wordt uitgezonden in meerdere golflengtes waardoor het licht minder gericht is. Daarnaast gaat het licht alle richtingen uit (breedspectrum) waardoor het oppervlakkiger in de huid komt en de dieper gelegen wortels intact kunnen blijven waardoor de behandeling minder effectief is en er veel meer behandelingen noodzakelijk zijn. Hoewel een IPL-behandeling een stuk goedkoper is per behandeling kan je hierdoor uiteindelijk toch duurder uit zijn. IPL wordt met name ingezet bij pigmentvlekken en roodheid in het gelaat.
De behandelingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van je aanvullende pakket. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten. Daarnaast staan wij geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
We raden je aan eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, of je polis hierop na te slaan om te controleren waar je recht op heeft.
Behandelingen
Ontharing
Huidproblemen