TCA peeling

TCA staat voor trichloorazijnzuur, een chemische stof die gebruikt wordt voor een medium peeling tot diepe peeling. Deze peeling richt zich op de dikkere lagen van de huid en is effectief in het behandelen van grove poriën, donkere vlekken en tekenen van huidveroudering. Het resultaat is een vernieuwde, jongere huid. Een peeling met TCA is geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen voor een dikke huid met grove poriën, maar zeer zeker ook voor een dunner wordende huid. Door de toename van collageen- en elastine, zal de dikte van de lederhuid toenemen, terwijl de dikte van de dode huidlagen wordt verminderd. Een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid betekenen een jonge huid.

Voordelen van TCA peeling

De voordelen van TCA peeling zijn aanzienlijk. Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de vorming van nieuwe cellen, waardoor de huid zichtbaar strakker en egaler wordt. Dit proces helpt ook om donkere vlekjes en fijne lijntjes te verminderen en biedt algehele huidverjongende eigenschappen.

TCA peeling
Voor en na
WhatsApp Image 2024 03 19 at 12.03.35
Voor en na
Voor wie is TCA peeling geschikt?

TCA peeling is geschikt voor mensen met een doffe, beschadigde huid of huid die tekenen van veroudering vertoont. Het is ook effectief voor huidtypen die last hebben van vlekken of een onregelmatige structuur. Echter, het is belangrijk dat de huid goed voorbereid is voor deze behandeling om de beste resultaten te bereiken.

Hoe werkt een TCA peeling?

Tijdens een TCA peeling worden de dode huidcellen verwijderd en de oppervlakkige lagen van de huid vernieuwd. Dit proces helpt om de dode huidlagen die op het oppervlak blijven kleven te verwijderen, waardoor de huid een frissere, jongere uitstraling krijgt. Na de peeling kan de huid een periode van vervelling vertonen, wat een normaal onderdeel is van het vernieuwingsproces.

2 tot 3 dagen na de behandeling zal de huid beginnen samen te trekken. Je huid gaat dan ook vervellen. Het zal een dag of 5 duren dat je een buitengewoon droge en strakke huid hebt. Na 3 tot 4 dagen, na de peeling gaat je huid ernstig vervellen. Het proces van vervellen is normaal. Na een dag of 5 zal het ergste voorbij zijn. Dag 6 en 7, soms nog op dag 8, zijn er donkere vlekken zichtbaar op de huid (dode, verkleefde huidcellen). 

De huid mag te allen tijde worden gecamoufleerd maar het ziet er niet altijd even fraai uit in combinatie met velletjes en schilfers. Het is belangrijk dat er niet aan de vervellingen getrokken wordt. Op deze manier wordt namelijk ook de laag met nieuwe cellen losgetrokken waardoor het effect van de peeling verdwijnt.

1 2
Direct na de behandeling
2 1
Dag 2 na de behandeling
3
Dag 4 na de behandeling
4
Dag 4 na de behandeling
Producten van Toskani voor TCA peeling

Toskani biedt een reeks producten aan die essentieel zijn voor het uitvoeren van een TCA peeling. Deze omvatten hydraterende crème om de vernieuwde huid te beschermen en te voeden na de peeling, evenals specifieke producten die ontworpen zijn om de natuurlijke huidprocessen te versnellen en de huidveroudering tegen te gaan.

Combinatie behandeling

De TCA peeling kan ook worden afgewisseld met microneedling voor een nog mooier resultaat. Hierbij wordt er zowel vanaf de oppervlakte van de huid behandeld als vanuit de diepere huidlaag. Het voordeel van microneedling ten opzichte van TCA peeling is dat er een minimale downtime is en de huid nauwelijks schilfering zal veroorzaken.

Belangrijke overwegingen

Omdat een TCA peeling een krachtige behandeling is die een zekere mate van deskundigheid vereist mag deze behandeling alleen door ervaren huidtherapeuten worden ingezet. Het is van cruciaal belang dat de huid voorafgaand aan de behandeling grondig wordt beoordeeld om de juiste peeling te bepalen en om eventuele risico’s zoals verhoogde gevoeligheid of UV schade te minimaliseren.

Samenvatting

TCA peeling is een effectieve oplossing voor vele huidproblemen, mits correct toegepast en gevolgd door de juiste nazorg.