Goedaardige bultjes en plekjes

Behandeling
Huidoneffenheden verwijderen kan door middel van coagulatie of door middel van cryotherapie (stikstof).
Na een uitgebreide intake en beoordeling van uw huid, wordt er een klinische foto gemaakt zodat het resultaat goed kan worden vergeleken. Tijdens de intake krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Tevens worden uw huidoneffeheden geanalyseerd en beoordeeld. Indien nodig wordt er verwezen naar een huisarts of dermatoloog.

Coagulatie Door middel van een minuscuul (steriel) naaldje, wordt er een elektrisch stroompje in het weefsel gebracht. Als gevolg hiervan stollen de eiwitten hierin, met als resultaat dat het plekje, vlekje of bultje wordt vernietigd. Dit wordt vervolgens opgeruimd of afgestoten door het lichaam.
Tijdens de behandeling kunt u lokaal een warm of prikkend gevoel ervaren. Dit kan als gevoelig worden ervaren, maar wordt door de meeste mensen goed verdragen.
Direct na de behandeling is de huid plaatselijk wat rood en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Onder deze korstjes wordt een nieuwe, egale huid aangemaakt. De korstjes zullen er binnen enkele dagen vanzelf afvallen. Probeer niet te krabben aan de korstjes om eventuele littekenvorming te voorkomen. Na gemiddeld 2 weken zal de huid weer helemaal genezen zijn, zonder littekenvorming. In het begin kan de nieuwe, jonge huid wat rozig van kleur zijn. Dit kleurt vanzelf weer bij naar uw eigen huidkleur. Het is belangrijk dat de huid daarna beschermd wordt met een zonnebrandcreme minimaal factor 30 om pigmentvlekjes te voorkomen.
Nadat de huid is hersteld, is de huid gladder en egaler. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de huidafwijkingen. De meeste huidoneffenheden kunnen in 1 tot 3 behandelingen verwijderd worden. Echter kunnen sommige huidoneffenheden in de loop van de tijd weer terugkomen. Een vervolgbehandeling kan dan gewenst zijn.

Cryotherapie Cryotherapie is een effectieve behandeling voor het verwijderen van goedaardige huidaandoeningen zoals onder andere fibromen, ouderdomswratten en pigmentvlekken. Hierbij worden de huidoneffenheden bevroren door middel van vloeibare stikstof waardoor het afwijkende weefsel afsterft en wordt vervangen door nieuwe gezonde huid. Soms moet de behandeling een aantal keren herhaald worden. De behandeling kan soms wat gevoelig zijn maar is over het algemeen goed te verdragen.

Welke huidoneffenheden kunnen onder andere behandeld worden?
Fibromen (steelwratjes)
Gerstekorrels
Pigmentvlekken
Syringomen (huidbultjes)
Talgklierhyperplasie
Verruca seborrhoica (ouderdomswratten)

Heeft u een vraag? 

Neem contact met ons op