Steunkousen

Steunkousen aanmeten
Steunkousen (therapeutisch elastische kousen) kunnen verlichting geven bij de volgende medische indicaties en lichamelijke klachten:
Spataderen
Dikke enkels
Lymfoedeem
Trombose
Zwangerschap
Open been
Pijnlijke en/of vermoeide benen
Nabehandeling bij een operatie
Diabetes
Reuma

Veel staan, langdurig zitten en weinig bewegen kunnen klachten in uw benen veroorzaken. De kuitspierpomp, die een belangrijke rol speelt bij de afvoer van bloed en afvalstoffen, wordt dan te weinig gebruikt. De druk in de bloedvaten neemt toe, waardoor ze wijder worden. De kleppen in de bloedvaten kunnen dan niet meer goed sluiten. Het bloed, met daarin vocht en afvalstoffen, wordt dan onvoldoende afgevoerd.
Door met een steunkous van buitenaf druk op het been uit te oefenen sluiten de kleppen beter, wordt uw bloedsomloop gestimuleerd en wordt de afvoer van bloed en lymfevocht bevorderd.
Steunkousen kunnen de oorzaak van uw klachten niet wegnemen, maar uw klachten wel verminderen tijdens het dragen. Dit wordt ook wel compressietherapie genoemd.
Zodra uw benen of armen vochtvrij zijn, kunnen steunkousen (therapeutisch elastische  kousen) worden aangemeten. 

Verwijzing en vergoeding
Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar komen eerst ten laste van het eigen risico. U heeft wel de juiste medische indicatie van uw arts nodig door middel van een verwijsbrief.
SkinCare heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. SkinCare verzorgt de aanvraag en de declaratie bij uw zorgverzekeraar. Meestal krijgt u twee paar kousen per 12 of 14 maanden vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

SkinCare is SEMH gecertificeerd.

Heeft u een vraag? 

Neem contact met ons op