Huidtherapie

Men kan van jong tot oud bij de huidtherapeut terecht, voor zowel medisch als cosmetische problemen met de huid. Samen wordt er een plan gemaakt voor het oplossen of verbeteren van uw huidprobleem.

Door een bezoek aan de huidtherapeut kan een huidprobleem of verergering hiervan voorkomen of verholpen worden zoals bijvoorbeeld door juiste (preventieve) maatregelen toe te passen en zelfcontrole aan te leren. Mogelijke problemen die voortkomen uit huidaandoeningen zijn huidverkleuringen, huidveranderingen, jeuk, pijn, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps. Naast het behandelen van de gevolgen van huidproblemen is geven van voorlichting en advies, coachen in leefstijl- en gedragsverandering en het stimuleren van zelfmanagement bij (chronische ) huidaandoeningen een belangrijk onderdeel van het werk van de huidtherapeut.

Daarnaast kampen veel mensen met de gevolgen van deze huidaandoeningen soms met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen. De behandeling wordt dan ook vaak integraal ingezet in een multidisciplinaire samenwerking met onder andere de huisarts, dermatoloog, plastisch chirurg, oncoloog, psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut en andere paramedici.

De huidtherapeut is een paramedicus. De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Heeft u een vraag? 

Neem contact met ons op