Chemische Peeling

Wat is een chemische peeling?
Een chemische peeling is een methode om de huid verbeteren. Hierbij wordt een dun laagje van de huid op een gecontroleerde manier verwijderd door afschilfering van de opperhuid. Dit zorgt ervoor dat de huid gestimuleerd wordt om te vernieuwen en extra collageen en elastine aan te maken waardoor er een gladdere, egale en beter gehydrateerde huid ontstaat.
Een chemische peeling bestaat uit een combinatie van verschillende ingrediënten. De basis van deze ingrediënten zijn vooral berust op natuurlijke zuren met elk zijn eigen werkzame stoffen en eigenschappen zoals melkzuur, glycolzuur of salicylzuur.
Er zijn verschillende soorten chemische peelingen van oppervlakkig tot diepere peelingen die afhankelijk van het huidprobleem worden toegepast.

Toepassing
Acne
Acne littekens
Grove poriën
Pigmentvlekken
Anti-aging
Rosacea 

Kuur 
Voorafgaand aan een peelingen zal een uitgebreide intake plaats vinden en een behandelplan met u besproken worden. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat zal de huid altijd moeten worden voor behandeld door middel van producten. Na een behandeling zal de huid rood zijn, dit kan enkele dagen duren. 
Er zijn altijd een aantal behandelingen nodig afhankelijk van welke peeling er zal worden geadviseerd, dit verschilt van 3 tot 6 behandelingen. Het aantal weken tussen de peelings kan variëren tussen de 2 en 4 weken.
Daarnaast krijgt u uitgebreid advies voor het zo goed mogelijk behouden van het behaalde resultaat. 
Het is belangrijk dat u zonlicht en zonnebank vermijdt tijdens de periode dat u met de peelingen bezig bent om complicaties te voorkomen. Peelingen worden daarom over het algemeen uitgevoerd van september tot mei. 

Verwijzing en vergoeding
Chemische peelings maken vaak standaard onderdeel uit van een acnebehandeling om actieve acne aan te pakken of littekens ontstaan door acne. Chemische peelings worden dan ook vaak vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering (acnetherapie). Informeer bij je zorgverzekeraar welk recht op vergoeding u heeft en welke polisvoorwaarden gelden voor deze vergoeding. SkinCare heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Heeft u een vraag? 

Neem contact met ons op