Littekens

Behandeling
Er zijn verschillende opties voor het behandelen of het (zichtbaar) verminderen van littekens waaronder camouflagetherapie, litteken massage, microneedling of siliconen pleisters/gel. Dit is afhankelijk van het soort litteken en de ernst van het litteken.

Littekenmassage
Door middel van bepaalde massagetechnieken kan een verkleefd litteken worden losgemaakt van de onderhuid. Hierdoor kunnen verharde, verdikte, verkleurde of verkleefde littekens dunner, soepeler en minder zichtbaar worden gemaakt. Hierdoor kan tevens de pijn en/of irritatie afnemen. Daarnaast krijgt u tips en adviezen voor het zelf toepassen van bepaalde massage grepen voor een optimaal resultaat. Deze behandeling wordt vaak uitgevoerd in combinatie met een siliconen pleister of gel. Een siliconenpleisters/gel zorgt er  voor dat het litteken soepeler, vlakker, minder rood, minder jeukt en zal in de meeste gevallen de pijn verminderen.

Verwijzing en vergoeding
Voor de behandelingen van littekens door de huidtherapeut heeft u een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. De hoogte van vergoeding en de eisen die de zorgverzekeraar daar aan stelt zijn per zorgverzekering verschillend. Littekens vallen onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Siliconenpleisters worden vergoed vanuit de basis verzekering maar gaan wel eerst van uw eigen risico af. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Heeft u een vraag? 

Neem contact met ons op